Český rozhlas Ostrava vychází vstříc posluchačům

13. leden 2014

Od ledna 2014 došlo ve vysílání Českého rozhlasu Ostrava k programovým změnám. Nově vytvořené schéma reaguje na požadavky posluchačů, pro které vysílá v souladu s jejich vyznávanými hodnotami a životním rytmem.

V lednu odstartoval v Českém rozhlase projekt Regiony 2014. Program tím ve větší míře reflektuje preference posluchačů. Vysílací schémata jsou postavena na pravidelných programových řadách, takže posluchač bude mít jistotu, že svůj oblíbený pořad najde každý den v obvyklém čase.

V programu ostravské stanice budou akcentovány hlavně regionální informace, spotřebitelská témata, zábavné žánry, písničky na přání a také pořady podporující kulturní identitu regionu. Velký důraz bude kladen na interaktivitu, tedy přímý kontakt s posluchačem.

Rozšířilo se vysílání písniček na přání. Celkem bude stanice vysílat Hudební poštu tři hodiny denně. Od pondělí až do neděle bude vysílat telefonická přání v novém vysílacím čase od jedenácti do třinácti hodin. Přání z dopisů a e-mailů ale z vysílání nezmizí. Pro písemné gratulace je vyhrazen odpolední čas od sedmnácti do osmnácti hodin, a to každý den včetně víkendu v podvečerní Hudební poště.

Posluchači uslyší také to nejlepší z ostatních regionálních stanic Českého rozhlasu v několika společně vysílaných pořadech. Ve všedních dnech půjde konkrétně o hodinu třináct až čtrnáct, kdy posluchačům nabídne pořad Česko – země neznámá. Tento pořad přináší reportáže ze zajímavých míst z Moravskoslezského kraje i z dalších krajů ČR. Součástí pořadu jsou i populárně – naučné kvízy. O víkendu v tento čas čekají posluchače zábavné pořady Co vy na to doktore? (sobota) a Posezení v divadle (neděle).
Dalším společným pořadem ve všední dny bude v čase od šestnácti do sedmnácti hodin Humoriáda - hodina plná humoru, scének, skečů a vyprávění na přání posluchačů. Pořadem bude provázet Patrik Rozehnal spolu s jedním z významných českých herců, komiků nebo režisérů.
V programu také nebude chybět společný pořad pro všechny, kteří se neradi nudí, tedy Hobby magazín vysílaný v sobotu dopoledne od deseti do jedenácti hodin, či kulinární průvodce pro všechny milovníky jídla Pochoutky a to v neděli dopoledne od deseti do jedenácti hodin.

Čas mezi osmnáctou a devatenáctou hodinou bude už tradičně patřit ve vysílání Českého rozhlasu Ostrava hudebním pořadům. V pondělí a v úterý uslyší posluchači pořad Muzikanti, hrajte! (folklór), v úterý od půl sedmé navíc pořad Hudba ze zapadlých vesnic. Ve středu čeká posluchače Píseň domova (folklór), na čtvrtek se přesouvají ve zkrácené verzi pořady Harenda (regionální klubová scéna) a Barvy hudby (world music), pátek patří Folklórnímu kalendáriu.

Nový vysílací čas bude mít Radioburza (telefonické inzeráty posluchačů), kterou posluchači naladí v pondělí, ve středu a v pátek patnáct minut před sedmou večer.
Čas po devatenácté hodině zůstává vyhrazen vysílání v polském jazyce. Čtvrthodinku polských aktualit však nahradí delší Wydarzenia.
Od půl osmé večer do pěti hodin ráno vysílá Studio Noc, společný program všech regionálních stanic.

Spustit audio