Další koncert v ČRo Ostrava se ponese v rytmu folku a country

22. duben 2014

V hudebním Studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava vystoupí ve čtvrtek 24. dubna místní kapela MAROD. V rámci koncertu pokřtí své druhé řadové album Půl na půl, které vzniklo právě v ostravských studiích ČRo.

MAROD je rodinná kapela ze Staré Bělé – přesněji MAtláškovic RODina. Své první album natočila už v roce 2011 a od té doby rozhodně nezahálí. Sbírá úspěchy na festivalech v podobě cen diváků i cen za autorskou píseň. Kapela stála u zrodu historicky prvního oblastního kola dětských pěveckých soutěží, boduje v hitparádách a v ostravském rozhlasovém studiu pod dohledem zvukového mistra Ivo Roubala v březnu nahrála další desku. "V souladu s veřejnoprávním posláním Českého rozhlasu Ostrava se velice rádi podílíme na podpoře domácích talentů a jejich tvorby," uvedl k nahrávce a chystanému koncertu ředitel stanice Josef Podstata.

Sestavu kapely tvoří: René Racek Matlášek, Andrea Ája Matlášková, jejich děti René Tesák a Alena Ali, posledním členem formace je basák Luboš Vejmola.

Koncert kapely MAROD v přímém přenosu, tradičně přístupný veřejnosti, začíná ve 20.00 hodin. Vstupenky v hodnotě 99,- Kč jsou k dostání v předprodeji a v den koncertu na recepci Českého rozhlasu Ostrava (ul. Dr. Šmerala 2) a v Ostravském informačním servisu.

Koncert bude zároveň z hudebního Studia 1 ČRo Ostrava živě přenášen na YouTube v profilové stránce Českého rozhlasu.

Žijte hudbou s Českým rozhlasem Ostrava!

Český rozhlas Ostrava naladí posluchači na frekvencích: REGION 99,0 FM * Ostravsko 107,3 FM * Těšínsko 105,3 FM * Opavsko 102,6 FM * Bruntálsko 95,5 FM nebo také na internetových adresách: http://www.rozhlas.cz/iradio/zive_regionalni a www.play.cz/cesky-rozhlas-ostrava.

Spustit audio
autoři: Daniel Martínek , Monika Horsáková