Mozaika Českého rozhlasu od ledna na ČT2

29. prosinec 2010

Mozaika, živě moderovaný pořad kulturního zpravodajství a publicistiky Českého rozhlasu 3­ – Vltava, bude od 3. ledna 2011 nově ke slyšení též v ranním vysílání ČT2. Jde o další ze zajímavých projektů, na němž Český rozhlas úzce spolupracuje s Českou televizí.

K ranní dvouhodinovce kulturně-publicistické Mozaiky, kterou byli posluchači dosud zvyklí slýchat každý všední den od 7.00 do 9.00 hodin, přibude dalších 10 minut aktualit. V čase od 8.30 do 9.10 hodin bude část vltavského kulturního zpravodajství a publicistiky přenášet i televizní program ČT2, a to namísto původního hudebního podkresu k pořadu Panorama. Koncept, který vznikl z iniciativy České televize, je vedle soutěží Concerto Bohemia a Concertino Praga dalším ze společných projektů, na němž obě veřejnoprávní instituce úzce spolupracují.

Aktuální informace, rozhovory, reportáže, recenze, glosy, reflexe ze zahraničního kulturního dění, hosté ve studiu a žánrově pestrý hudební výběr pravidelně přináší i odpolední vydání Mozaiky, vysílané od pondělí do pátku od 15.00 do 16.00 hodin.

Redakce zpravodajství a kulturní publicistiky Českého rozhlasu 3 – Vltava denně připravuje k odvysílání 15 až 20 původních materiálů o aktuálním dění v kultuře. Kromě redaktorů v Praze využívá také bohatou síť přispěvatelů z regionálních studií Českého rozhlasu nebo působících v zahraničí. Po odvysílání mohou zájemci jednotlivé příspěvky vyhledat i v obsáhlém archivu na internetových stránkách vltava.rozhlas.cz.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace