O 48 let zpět. Fotografie Bohumila Dobrovolského připomenou okupaci Československa

1. srpen 2016

Srpnová výstava v Galerii Vinohradská 12 v suterénu historické rozhlasové budovy nás přenese o 48 let do minulosti. Na fotografiích Bohumila Dobrovolského si připomeneme děsivé okamžiky okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy.

Autor fotografií se snažil živým reportérským způsobem postihnout veškeré dění té doby, proto uvidíte jak fotografie demonstrujících lidí, tak těch, kteří se běží schovat, drží zbraně a samozřejmě vojáky s tanky apod.

Přijďte se seznámit s atmosférou dní, které změnily život Československa a jeho občanů na dlouhá desetiletí. Výstava bude otevřena každý srpnový čtvrtek od 12 do 18 hodin. Zhlédnout ji můžete i v neděli 21. 8. po skončení pietního aktu k uctění památky padlých při srpnových událostech před budovou Českého rozhlasu. Vzpomínková akce začíná v 11 hodin, Galerie Vinohradská 12 bude otevřena ihned po jejím skončení cca od 12 do 14 hodin.

S autorem fotografií Bohumilem Dobrovolským se můžete seznámit na slavnostní vernisáži ve čtvrtek 4. srpna v 17 hodin. Všichni jste srdečně zváni.

Spustit audio