Práva na sportovní přenosy

14. duben 2023

Práva na vysílání přenosů z MS v hokeji má Český rozhlas do roku 2028. Jiná situace je s přenosy z ME ve fotbale, tam se jedná vždy před jednotlivým turnajem.

Dobrý den,

nedávno Český rozhlas informoval, že získal práva na vyslání z olympijských her až do roku 2032. Zajímalo by mě, jak je na tom Český rozhlas s dalšími sportovními právy? Například: ME ve fotbale? MS ve fotbale? MS v hokeji? Zápasy reprezentací? Atd. Předem děkuji za odpověď.

D. S.

_______________________________________________________________________

Vážený pane,

děkuji Vám za zajímavý dotaz. Z mé konzultace s vedením sportovní redakce Zpravodajství ČRo vyplývá, že práva na vysílání přenosů z mistrovství světa v hokeji má Český rozhlas do roku 2028. Jiná situace je s přenosy z mistrovství Evropy ve fotbale, tam se jedná vždy před jednotlivým turnajem, takže právě nyní je Český rozhlas v jednání s EBU/FIFA na rok 2024. To platí i pro mistrovství světa, i tam bude mít ČRo velký zájem o získání práv. Zápasy fotbalových a hokejových reprezentací při jiných příležitostech, než jsou mistrovství světa a Evropy, bude Český rozhlas také vysílat. Jeho kontakty s FAČR i ČSLH jsou bezproblémové.

S pozdravem

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio