Rok 2014 s programovými změnami ve vysílání Českého rozhlasu Brno

20. prosinec 2013

Od 2. ledna 2014 dojde ve vysílání stanice Český rozhlas Brno k programovým změnám na základě projektu Regiony 2014. Jeho koncepce chce využít potenciálu sítě čtrnácti regionálních stanic Českého rozhlasu. Nově vytvořené programové schéma reaguje na požadavky posluchačů obou krajů, pro které vysíláme (Jihomoravský a Zlínský) v souladu s jejich vyznávanými hodnotami a životním rytmem.

Rádi bychom upozornili na nové pořady a časové posuny ve vysílání. Základem bude proměna hudebního formátu stanice, který bude více vycházet ze slavných melodií světové, české i moravské hudební produkce.
Ranní vstávání jistě posluchačům zpříjemní vtipné aktuální glosy z Deníčku redaktora a moderátora, autora rozhlasových Toulek českou minulostí, Josefa Veselého, zařazené do Dobrého rána mezi sedmou a osmou hodinou.

Odpolední Rendez-vous začne své vysílání ve všední dny již ve 13 hodin a tříhodinový proud přinese informace, hudební evergreeny, písně na přání a výběr toho nejlepšího z archivu brněnského rozhlasu, který v roce 2014 slaví devadesát let od prvního vysílání brněnského Radiojournalu. Sobotní dvouhodinové Rendez-vous se začátkem ve 14 hodin, bude moderovat brněnský herec Zdeněk Junák. Nově je Rendez-vous zařazeno i na neděli s moderátorkou Marcelou Antošovou.
Sobotní program vyplní od 13 hodin nový cyklus společný pro všechny regionální stanice Českého rozhlasu Co vy na to, doktore? s vtipným pohledem doktorů různých profesí na aktuální události. V neděli v tomto čase bude mít prostor oblíbený Stříbrný vítr Jaromíra Ostrého. Hodina mezi 16. a 17. napříč celým týdnem bude patřit novému pořadu Humoriáda, který budou sdílet všechna regionální studia.

V programu všedního dne nebudou chybět hudební pořady Morava, krásná zem, kde kromě kvalitní dechové hudby je nově zařazen i folklor, a ryze folklorní Na moravskou notu. U těchto dvou pořadů dochází k časovému posunu. Začátek večerního vysílání Moravy, krásné země se posune na 17. hodinu. Dvouhodinovku sobotního a nedělního pořadu s gratulacemi Blahopřání s písničkou jsme rozdělili do dvou hodinových bloků s vysíláním v pravé poledne a od 17 hodin s další hodinou. Posluchači nepřijdou ani o své Srdcovky – písničky na přání. Přát si písničku a někomu ji věnovat mohou posluchači během celého našeho vysílání.

Oblíbený seriál Toulky českou minulostí uslyší posluchači v nedělním dopolední tříhodinovce pořadu Račte vstoupit v 10.30 hodin.
Aktuální publicistikou se bude zabývat půlhodina s názvem Co vy na to? ve všední den od 18 hodin.
„Věřím, že všechny změny budou naši posluchači vnímat pozitivně. Naslouchali jsme jim po celý rok a hodně nám napověděly i oficiální průzkumy. Chceme být rozhlasovou stanicí s posluchačsky atraktivním a vyhledávaným programem,“ dodává k programovým změnám ředitel Českého rozhlasu Brno Jaromír Ostrý.

Kontakt: Alena Podlucká, manažer komunikace, alena.podlucka@bo.rozhlas.cz
tel. 542 523 205, 606 728 998

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace