2 zlaté a 1 bronzovou medaili přivezla z juniorského mistrovství světa biatlonistka Tereza Voborníková. Očekávání prý moc neměla, chtěla jen dosáhnout co nejlepších výsledků

Sezónu snů má za sebou jedenadvacetiletá biatlonistka Tereza Voborníková. Z juniorského světového šampionátu ve Spojených státech se bývalá závodnice z Jilemnice a dnes členka jabloneckého klubu vrátila jako dvojnásobná vítězka, k tomu přidala ještě bronz. Teď si ještě užívá zasloužený odpočinek. Začátkem května už ale zase naskočí do tvrdého tréninku. Rozhovor s ní natočil reportér Pavel Petr.

„Na začátku sezony jsem měla velmi smíšené pocity, protože jsme jeli nominační závody a já jsem si nevyjela svěťák, jela tam místo mě Terka Vinklárková. Na druhou stranu se mi tam hnedka povedly ty první závody, kdy jsem vlastně čtyřikrát ze šesti závodů byla v desítce. Míchalo se to ve mně, že jsem se tam sice nedostala, ale zajíždím svoje nejlepší výsledky,“ zavzpomínala biatlonistka Tereza Voborníková na začátek sezóny, kterou ukončila jako juniorská mistryně světa.

„Šla jsem do prvního závodu s tím, že jsem absolutně nevěděla, protože třeba zbytek týmu už závodil na Pokljuce na mistrovství Evropy, takže už měli aspoň nějaké porovnání s vrstevníky. Ale já jsem vůbec nevěděla, jenom jsem věděla třeba mezi juniory, co závodí ve svěťáku, jak na tom zhruba jsem. Očekávání jsem vlastně moc neměla, chtěla jsem udělat co nejlepší výsledek,“ doplnila Tereza Voborníková. Mistrovský titul jí prý bude motivovat, aby svůj úspěch během své sportovní kariéry zopakovala.

A co Tereza Voborníková sportovnímu reportérovi Českého rozhlasu Liberec ještě prozradila? Například to, jak začínala se sportem, i jak se vůbec dostala k biatlonu. Dozvíte se také, kdy vybojovala první medaili, kdy měla při světovém šampionátu největší nervy, i jaké má plány do budoucna. Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související