Český rozhlas Pardubice oslavil 20 let koncertem na Zámku Pardubice

1. září 2022

Už dvacet let jsme tu s vámi. Český rozhlas Pardubice oslavil kulaté narozeniny koncertem na Zámku Pardubice. Jeho nádvoří zaplnila přibližně tisícovka lidí, mezi nimi dorazila řada věrných posluchačů.

„Jsem rád, že jsme dvacet let vysílání Českého rozhlasu Pardubice mohli oslavit bez omezení a po dvou letech jsme mohli uspořádat koncert. Chtěl bych poděkovat kolegům, kteří v našem rádiu pracují, mluví, natáčí příspěvky a dělají tvůrčí rozhlasovou práci. Našim posluchačům děkuji, že si nás pravidelně ladí na frekvencích po celém Pardubickém kraji a zachovávají nám přízeň,“ řekl šéfredaktor Českého rozhlasu Pardubice Zdeněk Novák.

Na koncert i pro autogram

Narozeninový koncert otevřel Víťa Troníček se svojí kapelou. Zpěváka posluchači Českého rozhlasu dobře znají z pořadu Folková pohlazení, který připravuje. Příjemné hodinové vystoupení oslovilo nejen starší generaci, ale i mladší ročníky.

Jakub Smolík na koncertě na nádvoří zámku Pardubice

Víťa Troníček Trio vystřídal na podiu patnáctičlenný swingový soubor JK Band, který byl dalším z gratulantů. Návštěvníci koncertu nakonec dlouze tleskali oblíbenému zpěvákovi a interpretovi mnoha českých hitů Jakubovi Smolíkovi. Ten zazpíval své nejznámější songy.

Na podiu se vystřídali s přáním Českému rozhlasu Pardubice také ředitel pardubického studia Jiří Kánský, o svém vztahu k rozhlasu mluvila také oblíbená moderátorka Alena Zárybnická, kterou můžete slyšet z éteru vždy v neděli v pořadu „Zálety“. Během koncertu se také konala autogramiáda a posluchači se mohli setkat s oblíbenými moderátory Dobrého rána a Dobrého dopoledne. Zábavný den měly i děti, program totiž obohatil kreslíř Honza Lušovský svým autorským malováním na balonky.

autoři: Věra Přibylová , nov , pta
Spustit audio