300: Rozjímání o hrách. Quest slaví společně s bývalými moderátory

26. květen 2023

Nejen Český rozhlas v těchto dnech slaví významné jubileum. Quest sice na vlnách Radia Wave neběží 100 let, ale má s tímto dílem na kontě už 300 epizod. Jarda se Šárkou a Lukášem Grygarem si proto do studia pozvali bývalé moderátory, Lukáše Kunceho a Vojtu Dřevíkovského, s nimiž zavzpomínají na nejpamátnější momenty v sedmileté historii herního pořadu.

Tři stovky epizod jsou na poměry tuzemských podcastů o hrách poměrně začátečnické číslo, díly s dvěma nulami na konci se ale nenatáčí každý den. Sváteční Quest se proto nesl zejména ve znamení nostalgie, ačkoliv má většina současných i bývalých moderátorů natolik děravou paměť, aby si nevzpomněli, jakou hru v rozhlase probírali úplně poprvé.

Bývalí moderátoři Questu Lukáš Kunce a Vojta Dřevíkovský

Jarda se nicméně vytasil s historkou o svém prvním herním rozhovoru s politikem, který se do éteru nakonec nikdy nedostal, Lukáš Kunce zase přispěchal se vzpomínkou na epizodu s Jaromírem Bosákem, který jim s Jardou živě okomentoval partii stolního fotbálku. A Šárka si nejvíc pamatuje na to, co jejímu prvnímu natáčení teprve předcházelo.

Vojta se mezitím přiznal k tomu, že po odchodu z Questu hraje možná ještě víc, než když v něm působil a pořád v sobě nezapře lásku k nezávislým hrám, chybí mu ale vybírání písniček do playlistů, které si teď už tvoří jen k soukromé spotřebě. Šárka se prořekla, že Jarda dostal zákaz mluvit ve vysílání o sportovních hrách, což výrazně kompenzuje retro rubrikou o roku 1997. Lukáš Grygar do studia nepřišel, a tak se do dějin pořadu už navždy zapíše jako telefonický Lukáš.

Ctí Lukášové pravidlo jednoho Lukáše na studio? Proč Šárka neposlouchá herní podcasty? A přestane Jarda někdy lhát? Poslechněte si speciální 300. díl Questu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.