Adéla Gondíková: Mně vůbec nevadí, když dostanu hrnec

18. listopad 2021

V dada rubrice Brambora s vejcem jsme tentokrát probrali babské rady, jak se zbavit modřin, ale hlavně jsme telefonovali herečce a rozhlasové kolegyni Adéle Gondíkové. Protože chvilku předtím, než zvedla telefon, projel kolem studia Radia Wave pohřební vůz, zjišťovali jsme, zda věří na to, že vidět pohřebák nosí smůlu. „To bych určitě neřekla, protože já mám sestřenici, která dělá v pohřební službě, takže já jsem na to zvyklá,“ prozradila nám rodačka ze Sokolova.

Ivana s Alešem se vyptávali také na to, jaké Adéla ráda dostává dárky. Prý se jí líbí i dárky ryze praktické a vůbec jí nevadí, když dostane třeba hrnec. V hudebním okénku jsme si připomněli odrhovačku Live is Life od rakouské kapely Opus. Skupina vznikla v Grazu v roce 1973 a kupodivu existuje dodnes, pokud by vás to zajímalo.

Má Adéla Gondíková radši kentaury nebo kyklopy? Chutná jí teplá kyselá okurka? O čem rozjímá při západu slunce a jakým kusem oblečení by se chtěla stát? Pusťte si celou Bramboru s vejcem a zjistíte také to, jak vám brambora pomůže, když máte modřinu.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.