Africké léto ve dvorském safari parku a křest vzácného mláděte zebry bezhřívé v rozhlasovém přenosu

2. červenec 2020

Na pátek 3. července pro vás připravil Český rozhlas Hradec Králové od 10:00 do 12:00 přímý přenos ze Safari Parku Dvůr Králové. Dozvíte se spoustu aktualit a zajímavostí ze světa zvířat. A budete také svědky křtu vzácného mláděte zebry bezhřívé. Kmotry budou budou ředitel Českého rozhlasu Hradec Králové a Pardubice Jiří Kánský spolu s muzikantem Milošem Dvořáčkem.

V první hodině vysílání představí ředitel Přemysl Rabas novinky dvorského safari parku. A zapojí se i ředitelka Náprstkova muzea Eva Dittertová, která posluchačům přiblíží unikátní rozsáhlou výstavu fotografií Enrique Stanko Vráze.

Zaniklý svět na fotografiích Enrique Stanko Vráze

Připravena je soutěž o vstupenky do safari parku spojená s informacemi o výstavě Joy Adamsonové, která bude také otevřena v den přímého přenosu.

Informace se dozvíte od hlavní autorky výstavy, diplomatky a spisovatelky Zuzany Beranové.

Safari Park Dvůr Králové
Posláním moderních zoologických zahrad a parků je vracet zvířata zpět do volné přírody a chránit je v jejich původním prostředí. Splácíme tak alespoň malý úrok dluhu, který vůči přírodě lidstvo má.

Jedinečná expozice o opavské rodačce Joy Adamsonové obohatí pavilon šelem. Adamsonová proslula svými ochranářskými a etnografickými aktivitami v Africe, zejména pak ikonickou lvicí Elsou, o níž byl natočen také slavný film.

Čtěte také

Po 11. hodině si s vedoucím oddělení komunikace a mezinárodních projektů Safari Parku Dvůr Králové Janem Stejskalem budeme povídat nejen o tom, jak se mají nosorožci v Africe a jak pokračuje záchrana nosorožců bílých severních.

Nakonec uslyšíte v přímém rozhlasovém přenosu křest vzácného mláděte zebry bezhřívé. Tyto zebry mají silný příběh - přivezl je do Evropy Josef Vágner a jedině díky němu se dnes můžeme těšit z jejich přítomnosti v zoologických zahradách.

Těšíme se na vás. Příjemný poslech!

Spustit audio

Související