AKTUALIZOVÁNO: Sběrové dvory a městské školky v Olomouci zavřou už v úterý

16. březen 2020

Vedení města Olomouce informuje, že provoz většiny mateřských škol bude uzavřen od úterka 17. března. S okamžitou platností jsou uzavřeny tři mateřské školy, a to MŠ Radova, Táboritů a Purkyňova.

Krizový štáb musel určit také prostory pro nezbytnou péči o děti zaměstnanců bezpečnostních sborů a dalších nepostradatelných složek. Od 17. března bude tuto funkci plnit MŠ Holečkova, o této možnosti město informovalo i Krizový štáb Olomouckého kraje.

Pokud jde o dobrovolníky, kteří nabízejí pomoc ohroženým skupinám obyvatel, krizový štáb města se rozhodl pověřit odbor sociálních služeb, aby koordinoval postup v této věci s Univerzitou Palackého. Prozatím platí, že probíhá pouze registrace nabídek dobrovolníků.

Krizový štáb vzal na vědomí informaci, že byla prozatím o týden odložena plánovaná rekonstrukce ulice 8. května.

Kontejner Technických služeb města Olomouce (ilustrační foto)

Společnost Technické služby města Olomouce uzavře oba sběrové dvory. Na území zóny placeného parkování byly až do odvolání zrušeny parkovací poplatky. Zastaveny byly platby prostřednictvím parkovacích automatů i formou SMS PREMIUM a přes webovou aplikaci (soukromé parkovací plochy jsou nadále zpoplatněny).

autoři: tos , Michal Folta, Magistrát města Olomouce | zdroj: Magistrát města Olomouce
Spustit audio