Aktuální projev Chelsea na hřišti je daleko víc přímočařejší než pod trenérem Tuchelem, míní Tylšar

14. říjen 2022

Pořad S mikrofonem do Anglie si tentokrát užijete v obměněné sestavě, protože moderátor Martin Minha oslavuje narození druhé dcery. Zajímavosti z anglické Premier League rozebírají Jan Pěruška, Petr Mikolanda a dnes i Pavel Tylšar. Co říkají na formu aktuálního lídra soutěže Arsenalu? Jak probíhala bitva Gunners s Liverpoolem? Kdo z fotbalistů kvůli vrozené srdeční vadě končí předčasně s kariérou? Co znamená v Anglii TV blackout? Užijte si aktuální díl.

Londýnská Chelsea pod novým manažerem Grahamem Potterem odehrála pět soutěžních utkání, z nichž se radovala ze čtyř vítězství v řadě. Vidí tam i fotbalový expert Pavel Tylšar nějakou konkrétní změnu ve stylu hry?

Nový trenér využívá více variant v sestavě, kdy oproti Tuchelovi, který věřil patnácti, šestnácti hráčům, třeba teď v duelu Premier League proti Wolves udělal sedm změn ve srovnání se zápasem Ligy mistrů proti AC Milán. Projev na hřišti je daleko více přímočařejší, už tam není tolik obehrávání ze strany na stranu. Potter je klidnějším koučem, který si s každým promluvil o představách o výkonech na hřišti a teď už to nechává na hráčích,“ vidí hlavní změny Tylšar.

Šlágrem nadcházejícího 11. kola Premier League je bezpochyby nedělní duel na Anfield Road, kde rozbitý Liverpool přivítá nadpozemské Manchester City. Domácí se krčí až na 10. místě tabulky, to City jsou na druhém místě v těsném závěsu za Arsenalem. Může Liverpool získat nějaký bod? „City jsou momentálně na úplně jiném levelu než Liverpool, kterému chybí plno zraněných hráčů. Nikdy pod trenérem Kloppem neměli tolik marodů. Takže rozhodně věřím daleko více City,“ tvrdí Petr Mikolanda. 

Navnaďte se na nadcházející ligové kolo anglické Premier League díky pořadu S mikrofonem do Anglie.

autoři: Jan Pěruška , rej
Spustit audio

Související