Ambiciózní tým házenkářek vznikl v Lázních Kynžvart. Dres interligového nováčka obléknou reprezentantky z Čech i Slovenska

29. červen 2021 09:05

Československou Interligu házenkářek čeká jubilejní 20. ročník. Poprvé se nejvyšší soutěž bude hrát také v Lázních Kynžvart. Protože se první liga letos nedohrála, postoupil ambiciózní tým administrativní cestou.

V městečku, které má necelých 1500 obyvatel, se dává dohromady tým, který nechce být v konkurenci Mostu, Slávie či Michalovců pouze do počtu. „Určitě máme velké cíle. Samozřejmě, že sníme i o play off. Sezona bude celkem těžká, ale myslím si, že když pro to uděláme maximum, můžeme ukázat, že máme čestné místo v MOL lize,“ řekla odhodlaně slovenská reprezentantka a bývalá házenkářka Machalovců, Zlína nebo Olomouce Annamaria Patrnčiaková, kterou na západ Čech přilákal kouč Peter Sabadka už v loňském roce.

Rodačka ze Šuran na jižním Slovensku si přitom rozlohou nevelké Lázně Kynžvart oblíbila. „Byla to výborná volba, že jsem si vybrala Lázně Kynžvart a vybrala bych si je znova. Je to velmi malé městečko, ale velmi rychle jsem se adaptovala,“ dodala Patrnčiaková.

Ze Švýcarska tým Házená Kynžvart posílila gólmanka Anežka Zuzánková, ze Švédska se po šesti letech do Čech vrátila bývalá reprezentační spojka Martina Weisenbilderová. Bývalá hráčka Slavia a Mostu si jako své další působiště vybrala malé lázeňské městečko Lázně Kynžvart. V roce 2016 si Weisenbilderová zahrála i s národním týmem na Evropském šampionátu ve Švédsku.

Kynžvartské házenkářky čekají v interlize dlouhé cesty na zápasy, často přes celou republiku, a čtyři zápasy sehrají také na Slovensku.

Spustit audio