Anežka Drahotová skončila v Riu desátá. V novém roce se bude připravovat na tři hlavní akce sezóny

30. prosinec 2016

Anežka Drahotová nakonec na olympijských hrách v chodeckém závodě na 20 kilometrů skončila desátá. Její přípravu v našem seriálu Olympijský rok sledoval reportér Tomáš Kohout.

Byla Anežka Drahotová se svým výkonem spokojená? „Přišlo jí hloupé nadávat, když došla 10. na olympiádě, což je rozhodně úspěch, když vlastně celou přípravu léčila netypickou zlomeninu stehenní kosti,“ říká Kohout.

Protože je ale i maximalistka, byla také trochu nespokojená – necítila se špatně, ale nezachytila tempo, když se začalo zrychlovat. Závod to podle ní byl krásný, ale pomýšlela výš.

A co jí čeká v roce 2017, čeho by chtěla dosáhnout? „Vrchol je mistrovství světa, také bude evropský pohár v Poděbradech, na který se těším, a měla bych startovat na mistrovství Evropy do 23 let, protože jsem ještě v této kategorii, tak se nám to docela i hodí do tréninkového plánu,“ říká Anežka Drahotová.

Důležité pro ni je, aby na startovní čáře mohla stát bez zdravotního omezení a v dobré formě, aby mohla do závodů jít naplno.

autoři: kyk , lvb , jpr
Spustit audio