Ani léto a prázdniny nezastaví příval nových groovů

28. červenec 2021

Žádná okurková sezona se nekoná, a tak na vás i tentokrát čeká spousta novinek, které jsme vypustili do éteru. Došlo třeba na ukázky z nového alba Nigela Halla a aktuální byla i pravidelná rubrika Groove Window, která představila projekt Dee Gees. Zavzpomínali jsme také na koncert George Duka, který se odehrál 19. května roku 2009 v pražském Lucerna Music Baru, a před deseti lety pak jeho záznam vyšel i na DVD.   

Vysílání jsme otevřeli novým mixem skladby After The Rain, který pro projekt STR4TA vytvořil Dave Lee.

Před 40 lety vyšla debutová eponymní deska kapele The Time. K tomuto výročí byla opětovně vydána v reedici s remasterovaným zvukem a s mnoha různými edity skladeb, které se na albu objevily. Podívejte se na videoklip ke skladbě Cool, kterou můžete na desce najít.

Po několikaměsíčním odkladu spatřila světlo světa deska Spiritual, pod kterou je podepsaný Nigel Hall. Album je žánrově rozkročené, a tak jsme vám z něj pustili hned dvě ukázky. V celé své kráse si ho poslechněte třeba tady:

Pravidelná rubrika Groove Window představila ojedinělý projekt, který zdatně rozvířil vody showbyznysu. Kapela Foo Fighters se předělávkami skladeb od Bee Gees představila světu jako Dee Gees. Nahrávky vyšly v exkluzivní premiéře během letošního Record Store Day.

ORGŌNE mají venku novou desku Moonshadows, na které můžete slyšet nejen jejich čistě instrumentální tvorbu, ale i songy, na nichž se podílela řada hostujících vokalistů. Celé album je k poslechu tady:

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.