Anketu Sportovec roku Jablonecka 2022 ovládli biatlonisté Markéta Davidová a Michal Krčmář

1. únor 2023 13:02

Pomyslné stupně vítězů uzavřela skokanka na lyžích Karolína Indráčková z Desné. Slavnostní večer se uskutečnil v jabloneckém Městském divadle. A bylo jasné, že sportovci z regionu se mají čím pochlubit.

Jak prozradil jeden z organizátorů ankety Ladislav Čičmanec, mladí sportovci byli ve výsledcích opravdu vidět. Třeba patnáctiletý cyklista Sokola Plavy Kryštof Bažant; dvojnásobný mistr Evropy na horských kolech a republikový šampion v cyklokrosu i vítěz národního poháru.

Své místo v anketě má také desetibojař František Doubek, ještě v roce 2022 reprezentující jabloneckou atletiku. Mistr světa z roku 2021 přestoupil do elitní kategorie.

Mezi oceněnými nechyběli skokanka na lyžích Anežka Indráčková, běžec na lyžích Aleš Řezáč, sdruženář Jiří Konvalinka a další naděje nejen jabloneckého, ale i českého sportu. Například motocyklový závodník Milan Engel, devítinásobný účastník Rally Dakar. V roce 2022 si vyzkoušel kategorii bez pomoci a skončil druhý.

Trojice nejlepších, tedy třetí skokanka na lyžích Karolína Indráčková, druhý biatlonista Michal Krčmář a vítězka ankety, jeho reprezentační kolegyně, Markéta Davidová, bohužel, v jabloneckém divadle chyběla, kvůli aktuálním sportovním povinnostem.

Ceny předali ředitel Armádního sportovního centra Dukly Pavel Benc a olympijská vítězka v běhu na lyžích Kateřina Neumannová.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související