Arnošt Vašíček: Strážce duší

12. červenec 2020

Vydáme se na hrad Vrchnov, do jehož prostředí zasadil Arnošt Vašíček v knize Strážce duší svůj tajemný detektivní příběh Tajemství templu.

Na cestách za tajemstvími naší planety navštívil Arnošt Vašíček více než 80 zemí na pěti kontinentech včetně mnoha ostrovů v Tichomoří a v Indickém oceánu Předmětem jeho zájmu jsou především nerozluštěné archeologické nálezy, prokazatelně zaznamenané nevysvětlitelné úkazy, tajemné jevy a utajované rituály. Za záhadami a tajemstvími však často není třeba cestovat přes půl zeměkoule. Detektivní příběh Arnošta Vašíčka se odehrává na českém hradě Vrchnov.

Ostravský publicista a spisovatel Arnošt Vašíček patří mezi záhadology. Toto hybridní slovo s českým začátkem a latinskou koncovkou označuje člověka, jehož záhady zajímají natolik, že je sám vyhledává, zkoumá a taky o nich píše.

Účinkují: Karel Čepek, Jan Hájek, Tomáš Jirman, Gabriela Mikulková, Lada Bělašková, Dušan Škubal a další
Připravila: Eva Lenartová
Zvuk: Hana Kovalová
Režie: Marek Pivovar
Natočeno: 2008
autor: ele
Spustit audio

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.