Atlet Petr Svoboda: Přál bych si, aby mě někdo z mladých českých sprinterů poslal výborným výkonem do sportovního důchodu

Hostem sportovní talkshow Páteční finiš Kateřiny Neumannové je držitel národního rekordu na 60 a 110 metrů překážek atlet Petr Svoboda. Jakou chybu udělal na nedávném halovém světovém šampionátu v Bělehradě? Jak psychicky zvládá neustálé zdravotní patálie, které ho provází celou kariérou? Co ho v 37 letech motivuje k neustálému zlepšování výkonnosti? Jaké má atletické sny? Poslechněte si celý rozhovor s nejlepším českým sprinterem - překážkářem.

Kdo tebe ráno motivuje jít na trénink, když jsi unavený a necítíš se ve své kůži?

Mám hroznou výhodu v tom, že jsem stále strašně hladový po úspěchu. Nejlepší léta kariéry jsem si odležel v nemocnici, proto mě neustále žene vidina toho, že se chci porvat ještě o nějakou velkou medaili.

Čtěte také

Není tvoje dominance na českých mítincích a závodech pro mladé atlety demotivující?

Přál bych si, aby mě tady někdo poslal do sportovního důchodu výborným výkonem. Myslím si, že jsou tady dva borci, kteří můžou běhat rychle. A když už tady mají mít toho "chrta", kterého chtějí překonat, tak proč ne. Budu rád, když je budou motivovat moje výkony a vyroste zde úspěšný nástupce. 

O čem ve sportovní kariéře ještě sníš?

Cílem pro mě jednoznačně je olympiáda v Paříži, kde bych se chtěl podívat ještě jednou do velkého finále. Na evropské scéně bych se chtěl porvat o medaili.

Páteční finiš K. Neumannové na Radiožurnálu Sport

Související