Audi za korunu. Bohumínská radnice chystá dražbu autovraků

9. únor 2022 16:00

Město Bohumín vydraží autovraky, které z veřejných parkovišť odtáhli tamní strážnici. Než půjdou auta k ekologické likvidaci, musí je město nabídnout v dražbě. Pokud se auta prodají, městu se alespoň pokryjí náklady za odtah.

Aukci autovraků Bohumín pořádá podruhé. „Aukce se uskuteční opět v pátek, tentokrát 25. února v 9 hodin dopoledne v areálu bohumínských technických služeb v Koperníkově ulici. Vyvolávací cenu stanovovat nebudeme, příhoz bude začínat na jedné koruně,“ říká mluvčí městského úřadu Jana Končítková.

V nabídce je Ford Mondeo z roku 2001, Audi A6 z roku 1999 a Daewoo Nubira ze stejného roku.

Auta bude možné si před aukcí na místě prohlédnout. „Tím myslíme exteriér, dovnitř vozidel se nedostaneme ani my, protože od nich pochopitelně nemáme klíče. Tím pádem nejsme schopni ani ověřit, v jakém jsou technickém stavu. Zájemci se dozví rok uvedení vozidla do provozu a přibližný stav tachometru,“ dodává vedoucí odboru dopravy bohumínské radnice Pavel Vavrečka.

Úspěšní dražitelé musí nejprve radnici zaplatit nejvyšší nabídnutou částku. Následně si mohou vůz převzít a vyřídit jeho přepsání.

Spustit audio