Avatar nebo Kocour v botách. Na jaké filmy zajít do kina o vánočních svátcích?

22. prosinec 2022

Celý rok jsme vám každý čtvrtek v tomto čase nabízeli filmovou rubriku Premiéry. Zaměřuje se na nejvýraznější novinky v kinech, případně v televizích nebo na streamovacích platformách. A platí to i pro dnešek, kdy se s filmovým kritikem Pavlem Sladkým zaměříme na filmy, na které se můžeme podívat v době vánočních svátků.

Období kolem Vánoc je v posledních letech typické velkými hollywoodskými hity v kinech. Jak je to letos?

Čtěte také

Letos je to vánoční podívaná ve znamení Avatara. Zatím se zdá, že co se týče kastovních výsledků, tak Avatar lehce zaostává za velkými očekáváními. Každopádně dodržuje hollywoodskou zvyklost nasazovat velké frančízy do svátečního času, kdy se předpokládá, že i celé rodiny budou mít čas společně zajít do kina.

Nebo případně s pro rodiny s mladšími dětmi – do kin vstupuje Kocour v botách. Takže to jsou možné nebo předpokládané hollywoodské vánoční podívané.

A jaké rodinné podívané byste na Vánoce navrhl dát přednost?

Domácím divákům bych navrhl zkusit dát příležitost druhému dílu pohádky Princezně zakleté v čase, aby se podívali, jak vypadá současnější modernizovaná verze pohádkového vyprávění v Česku. Nebo případně zkusili filmy, jako jsou Santa. Tento snímek je dostupný na Netflixu. Nebo pro nějaké konzervativnější diváky je tu nově vzniklá streamovací platforma České kino, kde je i spousta starých českých pohádek.

Nabídka televizí a streamovacích platforem je široká. Jaké filmy doporučuje Pavel Sladký? Poslechněte si celý rozhovor.

Spustit audio

Související