Až 20 tisíc fanoušků očekávají ve Špindlerově Mlýně při Světovém poháru v alpském lyžování žen

28. leden 2023 10:15

Světový pohár v alpském lyžování se do Špindlerova Mlýna vrací po 4 letech. Pořadatelé očekávají 20 tisíc návštěvníků. Jaká omezení ve městě jsou? 

Pořadatelé světového poháru v alpském lyžování žen ve Špindlerově Mlýně očekávají až dvacet tisíc fanoušků. Kvůli velkému náporu nejen příznivců tohoto sportu, ale také lyžařů a turistů je omezen vjezd do města. Na místě máme Kateřinu Kohoutovou.

„Cesta z Vrchlabí do Špindlerova Mlýna je opravdu pod dohledem policistů. Já jsem narazila na první hlídku už před Vrchlabím, která mne kontrolovala. Už tam kolem areálu Vejsplach nechávají někteří lidé svá auta a hodlají pak dál pokračovat autobusy. Další kontrolu jsem poté potkala v Herlíkovicích a pak před samotným Špindlerovým Mlýnem jsem se dostala do menší kolony. Parkoviště pod Hromovkou už se velmi rychle plní. Až se zaplní zcela, budou auta policisté vracet zpět do Vrchlabí.

Kdo má šanci se do centra města dostat a co se bude dít, až se všechna parkovací místa zaplní?

Do města se samozřejmě dostanou ti, co ve Špindlu bydlí, ti co zde vlastní nemovitost. Také zaměstnanci hotelů, skiareálů, restaurací a pochopitelně i ti, kteří zde mají zaplacené ubytování. Všichni bez výjimky se musí prokázat potvrzením. Zcela uzavřená je potom cesta z centra směrem do Svatého Petra. Samozřejmě kromě vozidel záchranného integrovaného systému. Až se tedy na parkovištích všechny místa zaplní, začnou je policisté vracet do Vrchlabí, kde jsou připravené odstavné plochy a, jak už jsem říkala, poté mohou lidé pokračovat autobusy, které budou jezdit ve velmi krátkých intervalech.

Dnes také pokračuje volba prezidenta, pokud chce někde volit ve Špindlerově místě, co ho čeká?

„Volební komise očekává i dnes velký zájem voličů. Už dnes před osmou hodinou přišli první zájemci. Zatím to není takový nápor jako včera kolem druhé hodiny odpoledne, kdy během jedné hodiny odvolilo 700 voličů. Celkové to bylo za včerejší volební den 1110 lidí. Znovu ale opakuji, že k volební místnosti ve Špindlerově Mlýně se nedá přijet autem, voliči musí pěšky.“

Spustit audio

Související