Až pojedete do Rýmařova, zastavte se v Návštěvnickém centru Turistických známek

26. prosinec 2022

Možná je poctivě sbíráte, možná máte doma aspoň nějaký ten kousek jako vizitku z výletního místa. Malá kulatá dřevěná kolečka, která dokážou vzbudit velkou sběratelskou vášeň a turistické nadšení. To jsou turistické známky z Rýmařova.

Všechny z České republiky, ale taky kousky pro zahraničí můžete vidět v Návštěvnickém centru Turistických známek. Nabídneme vám rozhlasovou návštěvu rýmařovského sídla, protože i samotná budova stojí za pozornost. Za projektem stojí David Holub.

Turistická známka slouží jako suvenýr a zároveň jako potvrzení o dosažení symbolizovaného místa. Dřevěné turistické známky o průměru 6 cm a tloušťce 1 cm vydává v ČR od roku 1998 společnost Turistické známky, s. r. o., sídlící v Rýmařově. Na konci prosince 2020 existovalo v České republice celkem 2670 známkových míst, tedy druhů známek.
Zdroj: Wikipedie

Spoluautoři turistických známek Ladislav Gin Šín a David Holub kdysi společně vedli skautský oddíl. Při pořádání bojové hry v Jeseníkách vymysleli barevná a čísly opatřená kolečka. Skautům se líbila, a tak je začali sbírat.

autoři: Petra Štrymplová , tif
Spustit audio

Související