Až z Bavorska se do Volar zatoulal zaběhlý ovčák, vypráví Stanislava Jindrová v jedné historce ze života na Šumavě

5. únor 2022

Stanislava Jindrová se před lety se svým manželem přestěhovala z Českých Budějovic do Volar, na Šumavu. Mladí manželé tak vyřešili problémy s bydlením, na druhou stranu vystudovaná ekonomka tehdy sehnala jako jedinou práci místo dělnice na pile.

Později ale začala pracovat na městském úřadě, kde vystřídala řadu pozic. Mimo jiné dodnes na ni díky tomu s láskou vzpomínají šumavští pejskaři.

„Měli jsme některé zajímavé případy, například na Soumarském mostě odchyceného německého ovčáka. Snažila jsem se přes Facebook dohledat majitele a podařilo se mi to. Zjistilo se, že pejsek je nejen německý ovčák, ale původem opravdu Němec – do Volar se dostal z Německa. Když si pak pro něj majitel přijel, říkal, že zrovna dělali ohradníky pro dobytek, pejsek dostal ránu, vyděsil se a dostal se až sem k nám přes hranice,“ vypráví Stanislava Jindrová.

Velkou vzdálenost překonal i ridgeback. „Odchytili jsme ho ve Volarech, byl u nás dlouho, možná tři měsíce, až se mi zase pomocí internetu podařilo najít majitele. Ti byli až ze Strakonic. Pro psa si přijeli a vítání bylo nádherné. Pejsek už na dálku poznal auto, bylo vidět, jak je nadšený, když se otevřely dveře, tak se řítil do auta, neudržela jsem ho na vodítku, takže to byl jasný důkaz, že je opravdu jejich,“ dodává Stanislava Jindrová.

Vyprávění Stanislavy Jindrové o tom, jak se žije na Šumavě, si poslechněte v pořadu Jihočeši.

Spustit audio

Související