Bach v podání Thomase E. Bauera a Kita Armstronga

17. srpen 2016

Přinášíme vám další z řady komorních koncertů pořádaných Bavorským rozhlasem v Mnichově.

Na konci dubna roku 2016 měli návštěvníci příležitost zaposlouchat se do hudby J. S. Bacha v podání německého barytonisty Thomase E. Bauera a amerického klavíristy Kita Armstronga, který všechny skladby tohoto koncertu upravil.

Thomas E. Bauer začínal jako člen slavného chrámového sboru Regensburger Domspatzen, dále studoval na Vysoké škole hudby a divadla v Mnichově (Hochschule für Musik und Theater München), kde byl žákem barytonisty Hanna Blaschkeho. Jako operní pěvec se představil i na festivalu v Salcburku. Koncertuje na mnoha místech Evropy, ale Schubertovy písně představil například i v Rusku, Mongolsku a Číně.

Kit Armstrong, mladý klavírista a skladatel z Los Angeles se narodil do nehudební rodiny. Zajímal se o vědu, jazyky a matematiku, avšak již v pěti letech znal základy hudební kompozice. Vystudoval Curtisův institut hudby ve Filadelfii pod vedením Eleanory Sokoloff a Claudea Franka. Od roku 2005 spolupracuje se slavným klavíristou Alfredem Brendelem, který pochází z Wiesenbergu, dnešní Loučné nad Desnou na Moravě.

Tento videozáznam poskytla Evropská vysílací unie.

Program:
Johann Sebastian Bach (úprava Kit Armstrong):
Kantáta „Ich will den Kreuzstab gerne tragen“ BWV 56
Deset chorálních předeher
Kantáta „Ich habe genug“ BWV 82
Chorální předehra „Erbarm dich mein, o Herre Gott“ BWV 721

autor: Josef Zedník

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.