Badmintonisté z Benátek nad Jizerou patří k absolutní české špičce

6. prosinec 2021

Téměř půl století, od roku 1973, působí na badmintonové scéně hráči z Benátek nad Jizerou. Patří k absolutní české špičce. Vybojovali už osm mistrovských titulů v extralize a o ten devátý by rádi usilovali letos. První čtyři zápasy nejvyšší soutěže v sezóně suverénně vyhráli.

"Hrajeme extraligu 27 let a rádi bychom i v letošním roce bojovali o mistrovský titul. Soupisky ostatních týmů jsou dost našlapané, ale já věřím, že máme na to, jako tým, bojovat o mistrovský titul. Samozřejmě bysme se chtěli poprat o ten devátý titul a třetí v řadě," přál by si prezident benáteckého klubu Petr Martinec.

Badmintonisté z Benátek nad Jizerou

Tým je složen z větší části ze zahraničních hráčů. V sestavě Benátek se tak objevují hráči z Ruska, Estonska, Polska, Dánska nebo Maďarska "Prostě ta situace nás k tomu nutí, když chceme být konkurence schopní. Ostatní týmy mají v tenhle moment spoustu zahraničních hráčů. Já si myslím, že je to jedině dobře, protože kvalitě hry to prospívá a pro nadějné české hráče je to dobrá zkušenost. Takže za mě jedině plus," vysvětluje trenér.

A kdo v týmu zastupuje českou badmintonovou školu? To si můžete poslechnout v reportáži Pavla Petra.

autoři: Pavel Petr , JMys
Spustit audio