BáSnění Martina Trdly

11. únor 2022

Texty Kateřiny Málkové, Petera Gehrische, Kateřiny Bolechové a také své dva vlastní čte a komentuje básník Martin Trdla, jeden ze zakladatelů 1. libereckého festivalu poezie.

Martin Trdla (1985) pochází z Jablonce nad Nisou a žije v Liberci. Vydal básnickou sbírku Průběžná zpráva o stavu území (2021) a edičně připravil almanach Básníci nejsou mimozemšťané (2021). Některé jeho texty byly přeloženy do němčiny a vyšly v dvojjazyčné čítance Krajina našich slov / Landschaft unserer Worte (2019). Publikoval také v řadě literárních periodik a almanachů.

Martin Trdla je předsedou a jedním ze zakládajících členů Libereckého autorského kruhu (LAK), s nímž ve spolupráci s Krajskou vědeckou knihovnou v Liberci vydává literární čtvrtletník Světlik. Je též spoluzakladatelem a spoluorganizátorem básnického bienále 1. liberecký festival poezie, který se koná pod záštitou dua Veselá Trdla.  

ÚDAJE O VYDÁNÍ

Kateřina Málková: Placky schlíplých hodin (publikováno v časopisu Světlik, číslo 80, Krajská vědecká knihovna Liberec, LAK 2021) 
Kateřina Bolechová: Co když (ze sbírky Strop nade mnou jednou zmizí, Měsíc ve dne 2016)
Peter Gehrisch: Známka života (ze sbírky Břemeno paměti, Městská knihovna Varnsdorf  2017, překlad Milan Hrabal)
Martin Trdla: Oběd (ze sbírky Průběžná zpráva o stavu území, Petr Štengl  2021)
Martin Trdla: Dolování (publikováno na facebookovém profilu Martina Trdly)

Spustit audio