Bedra, uši, krk i stehna. Znáte své erotogenní zóny?

25. únor 2023

„Pro uspokojivý sexuální život je důležité své erotogenní zóny znát a případně s nimi obeznámit svého partnera,“ říkají Eliška Soukupová a Karel Vladyka v díle hotcastu Pot, který se věnuje právě vzrušivým místům na těle. Ta se mohou u různých lidí lišit, většinou je ale najdeme v oblasti pohlavních orgánů nebo na vnitřní straně stehen.

K prozkoumávání vlastních erotogenních zón nabádají Karel s Eliškou i posluchače. „Tím, že jednomu místu na těle na chvíli věnuješ veškerou svou pozornost, tak ji můžeš prozkoumat úplně jiným způsobem,“ doporučuje Karel a dodává, že jeho nejcitlivější zónou je šíje, zatímco Eliška nedá dopustit na svá bedra.

Karel Vladyka a Eliška Soukupová

Fyzické vjemy podobné dráždění erotogenních zón mohou někteří lidé zažívat například i při poslechu hudby. Podle výzkumu studenta Harvardovy univerzity mají takoví lidé odlišnou mozkovou strukturu, větší počet nervových vláken propojujících sluchovou kůru a oblasti mozku, které zpracovávají emoce.

Potetovaným lidem se prý vyplatí stimulovat oblast okolo tetování, protože je citlivější. A jaké další erotogenní zóny můžeme objevit? To s Eliškou a Karlem sdíleli i známí, posluchači a kolemjdoucí. A pro odlehčení došlo i na erotogenní zóny podle znamení zvěrokruhu.

Jak se lépe obeznámit s vlastním tělem? A proč si Eliška nadávala s kadeřníkem? Poslouchejte v hotcastu Pot.

Upozorňujeme, že tento pořad není vhodný pro děti.

Spustit audio