Biatlonisté navštívili Český rozhlas. Pochlubili se medailemi a fotili se s fanoušky

26. únor 2014

Ve vestibulu pražské budovy Českého rozhlasu na pražské Vinohradské třídě se od 14 hodin konalo setkání s českými biatlonisty, kteří uspěli na olympijských hrách v Soči. Hlavní hvězdou byl nejúspěšnější z týmu, trojnásobný medailista Ondřej Moravec.

Shromážděným fanouškům ochotně ukázal své medaile – stříbrnou ze stíhacího závodu a smíšené štafety a bronzovou ze závodu s hromadným startem.

Dorazila také Veronika Vítková, která také získala cenný kov ve smíšené štafetě, Eva Puskarčíková a Jitka Landová. Biatlonovému týmu se ovšem nevyhnula viróza, proto se setkání nemohli zúčastnit všichni medailisté.

Nejprve zazněla hymna. Moderátoři Radiožurnálu Lucie Výborná a Jan Pokorný pak s biatlonisty i jejich trenérem Ondřejem Rybářem udělali rozsáhlejší rozhovor.

Zájem o setkání s úspěšnými sportovci byl obrovský. Fanoušci mohli ukořistit podpis a společnou fotografii anebo si s biatlonisty krátce popovídat. Do vestibulu dorazilo asi 400 až 450 lidí a na některé z nich se ani nedostalo.

Pro sportovce byl jako překvapení přichystán dort v českých národních barvách. Zdobily ho figurky ležící biatlonistky a sedícího biatlonisty, obě oblečené v olympijských kombinézách. Akce skončila v 15 hodin, pak vyrazil biatlonový tým plnit další body svého náročného programu.

Dort pro naše olympioniky
autoři: fiš , era , krw , vman
Spustit audio