Bilanční sklizeň ke konci roku podle striktně metalových i experimentálních not

28. prosinec 2021

Titulek článku je tentokrát odvozen od skladby Inhumane Harvest od americké deathmetalové legendy Cannibal Corpse. Ti letos vydali už svou patnáctou studiovou desku, a jak trefně podotkl Berry, koho by to bylo v 80. letech napadlo. Navíc když si stále nekompromisně drží svou kvalitu a striktnost. I proto se právě tato skladba, potažmo deska, dostala do našeho výročního bilančního dílu a zase posunula Modeláře do trochu jiných metalových sfér. Což je naprosto v pořádku.

Do jiných sfér se pak může člověk jednoduše dostat i po vypití lahve rumu. A právě A Bottle of Rum je název další skladby, která v posledních Modelářích tohoto roku zazní. Má ji na svědomí kapela Xiu Xiu. Na rozdíl od výše zmíněných Cannibal Corpse si Xiu Xiu s věrností stylu nebo nedejbože formálním postupům příliš hlavou nelámou, a všem ji tak dokážou pokaždé krásně zamotat.

Cukrová vata s žiletkami, nejzkouřenější domácí deska roku, ale i kapela s cover arty, které vypalují trvalé stopy do sítnice. Modeláři se loučí s rokem 2021 hudbou, která však s novým letopočtem jen tak nezapadne.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.