Bitvu o fotbalový titul mezi Spartou a Plzní bude řídit španělský rozhodčí

5. květen 2015

Sobotní šlágr první fotbalové ligy mezi druhou Spartou a vedoucí Plzní bude řídit španělský rozhodčí. Deníku Sport to potvrdil předseda FAČR Miroslav Pelta. Jméno sudího bude z bezpečnostních důvodů zveřejněno až těsně před utkáním na pražské Letné.

„Když vidím v posledních týdnech, jak s koncem ligy eskaluje napětí a ještě, když liga dospěla do takového finále, že zápas na Spartě rozhodne o tom, kdo bude mistrem, tak jsem se po konzultaci s předsedkyní komise rozhodčích paní Damkovou rozhodl a doporučil komisi rozhodčích, že přijede trojice ze Španělska,“ vysvětlil pro Český rozhlas Miroslav Pelta.

„Tím pádem se vyloučí jakékoliv podezření kdo, s kým, proč, jak. Cítím, že je to správné rozhodnutí a stojím si za ním. Výjimečná situace vyžaduje výjimečná opatření,“ upozornil předseda FAČR.

Důležité zápasy české nejvyšší soutěže už v minulosti několikrát pískali zahraniční rozhodčí. Derby Sparty se Slavií v letech 2001 a 2003 řídil Slovák Luboš Michel, v říjnu 2006 zase Němec Michael Weiner. Jeho krajan Wolfgang Stark byl už v březnu 2013 pověřen vedením duelu Sparty s Plzní.

Čtěte také

„Přijede mezinárodní rozhodčí ze Španělska, který je zvyklý na zápasy Realu Madrid a Barcelony před 80 000 diváky. Návštěva, která bude na Spartě, je pro něj ve Španělsku poloprázdný stadion. Tak si myslím, že nebude žádný problém,“ říká Pelta.

„Rozhodčí přijede s čistou hlavou, utkání zvládne a přispěje k vyvrcholení závěru ligy,“ dodal předseda FAČR Miroslav Pelta.

autoři: kyk , Vojtěch Bureš | zdroj: ČTK
Spustit audio