Blíž k ligovému vítězství má před jihlavskou Duklou Vsetín. V pořadí čtvrté utkání je dnes večer

8. duben 2022 06:00

Třikrát ztráceli o dva góly, třikrát dokázali snížit, ani jednou však vyrovnat. Hokejisté Dukly Jihlava tak prohráli třetí zápas finále se Vsetínem. Stav série 1:2. 

Ve třetím finále stále marně dotahovali ztrátu a tak jihlavští hokejisté podlehli Vsetínu na domácím ledě 3:4. V závěrečné sérii prvoligového play-off tak Dukla prohrává 1:2 na zápasy. 

Třetí duel přitom výrazně ovlivnil hned jeho úvod. Jihlava nevyužila několik slušných šancí, naopak Vsetín se po čtyřech minutách prosadil z první zajímavé akce a o minutu později přidal další trefu. 

Dvě střely a dva góly

„Ze začátku jsme měli tlak, pak nám ale ze dvou střel dali dva góly,“ ukázal se podle obránce hokejové Dukly Jihlava Filipa Eliáše hned úvod třetího prvoligového finále se Vsetínem jako klíčová pasáž celého zápasu. 

Valaši třikrát vedli o dva góly, domácí sice vždy dokázali vstřelil kontaktní branku, nikdy ale vyrovnat. Jihlavský trenér Viktor Ujčík připustil, že soupeři dokázali výhodu rychlého vedení využít dokonale. „Když někdo vede o dva góly, hrajeme se mu dobře.“

Poslední gól na 3:4 vstřelila Dukla přesně sekundu před koncem třetí třetiny a střelec Tomáš Čachotský se tak už ani neradoval. Podle Ujčíka ale může tato branka ovlivnit páteční čtvrtý duel. „Patří klukům dík, že to nevypustili, i ten gól dokázal, že se budeme rvát do poslední vteřiny.“

Čtvrtý duel prvoligového finále začne v Jihlavě v 17:30.

autoři: David Nekvinda , mik
Spustit audio

Související