Blíží se florbalové Superfinále. V mužské kategorii se o titul poperou Chodov a Mladá Boleslav

16. duben 2017

Jeden den, jedno místo, dva vítězové - takový je slogan florbalového Superfinále. Tento formát, ve kterém rozhodne o mužském i ženském vítězi play-off jeden zápas, se v České republice uskuteční už popáté. Finálový program bude hostit pražská O2 arena. V mužské kategorii se ve finále setká Chodov s Mladou Boleslaví.

Florbalisté Chodova vstupují do Superfinále jako obhájci loňské trofeje. Letos se proti Mladé Boleslavi budou spoléhat na ofenzivní sílu vedenou hlavně Patrikem Dóžou, který v základní části nasbíral rekordních 74 bodů ve dvaadvaceti zápasech.

Trenér Pražanů David Podhráský si ale uvědomuje sílu soupeře, kterého staví do role favorita. Zároveň tuší, že pozice obhájců titulu by jeho svěřencům mohla pomoci.

„Vloni jsme to okusili vyhrát, takže to určitá výhoda je. Myslím, že je na Boleslav poměrně velký tlak, který si na sebe vytváří i sami. Určitě jsou favority toho utkání, mají tři skvělé formace, ale pokusíme se jim to znepříjemnit,“ říká David Podhráský.

Mladoboleslavští za sebou mají také rekordní sezonu - v základní části prohráli pouze jednou. Silný kádr ale zatím marně čeká na ligový titul.

„K titulu jsme měli blízko už několikrát, ale je na čase, aby se nám v Boleslavi rozvázaly ruce a mohli jsme tu práci dělat více v klidu. Tlak na nás ale je,“ uvědomuje si významnost případného triumfu dlouholetá opora Středočechů Petr Novotný.

V Superfinále žen se utkají týmy Herbadent Jižní Město a Vítkovice. Zatímco Ostravanky ovládly své semifinále 4:0, hráčky Herbadentu se na postup nadřely a vybojovaly ho až v rozhodujícím sedmém zápase. I proto oceňuje jejich trenérka Karolína Šatalíková, že o titulu rozhodne pouze jedno utkání.

„Vždycky jsme byly v té opačné pozici, kdy jsme do Superfinále postoupily poměrně suverénně. Teď jsme ze semifinále postoupily až po sedmém zápase. Jeden zápas je pro nás teď výhodnější,“ myslí si Šatalíková.

Ženské finále začíná v pondělí ve 13.00. Muži rozehrají bitvu o nejcennější florbalovou trofej ve čtyři hodiny odpoledne.

autor: dpr
Spustit audio