Blšany už nejsou poslední

22. březen 2006

Fotbalisté Chmelu Blšany dokázali po téměř šesti hodinách hry vstřelit gól a hned se radovali z výhry. V dohrávce 17. kola porazili na svém hřišti čtvrtý tým tabulky Mladou Boleslav 1:0 a opustili poslední příčku, na kterou se porpadlo Brno. Ve druhé dohrávce 17. kola nedokázala Olomouc na svém hřišti porazit druhého nováčka za sebou a po Mostu remizovala i Plzní 1:1.

Rozhodující okamžik přišel v Blšanech v 73. minutě. Pešír se protáhl středem hřiště, poslal do uličky Polodnu a jeho rána napnula síť za Kučerou. Domácí radost z první jarní trefy neznala mezí, ale hosté se nevzdali a v mrazivém počasí se schylovalo k závěrečnému dramatu. Jenže Mladé Boleslavi se nepodařilo vyrovnat a odvezla si první jarní prohru. Západočeši počtvrté v řadě remizovali. Stejně jako o víkendu doma se Zlínem, tak i na Hané vedli. Skóre otevřel hlavou Procházka, v nastaveném čase prvního poločasu jim ale vedení vzal Roman

17. kolo Gambrinus ligy:

FK Blšany - Mladá Boleslav 1:0 (0:0)

Branka: 73. Polodna. Rozhodčí: Handlíř - Filgas, Kordula. ŽK: Müller, Šindelář, Trapp, Devátý - Sviták, Vít, Švejdík. Diváci: 1280. Sestavy: Blšany: Slavík - Broschinský, Müller, Krejčí, Šindelář - Volek (82. Loos), Trapp, Devátý, Michal - Pešír, Devátý (90. Kacafírek). Trenér: Bílek. Mladá Boleslav: Kučera - Ševinský, Brezinský, Švejdík, Palát -Vaculík (79. Ordoš), Sviták (69. Sedláček), Vít, Čáp (57. Kysela) - Kulič, Pecka. Trenér: Uhrin.

Sigma Olomouc - Viktoria Plzeň 1:1 (1:1)

Branky: 45+1. R. Hubník - 39. Procházka. Rozhodčí: Kovařík - Pospíšil, Hojsík. ŽK: R. Hubník - Vlček, Procházka, Barteska. Diváci: 3353. Sestavy: Olomouc: Blaha - König (68. Babnič), Horáček, Kovář, R. Hubník - Randa, Špiláček (72. Kaščák), Rýdel (84. Vyskočil), Onofrej - M. Hubník, Chmelíček. Trenér: Uličný. Plzeň: Ticháček - Procházka, P. Knakal, Zakopal, Smola - Fillo, Pilař (24. M. Knakal), Barteska (90. Rada), Vlček, Limberský - Vágner (64. Bednář). Trenér: Michálek.

autor: opr
Spustit audio