Bohemians doma trápí silné soupeře, odsunuli Boleslav ze třetího místa

12. květen 2016

Fotbalisté Bohemians Praha 1905 potvrdili povedené výsledky a výkony z jarní části Synot ligy. V předposledním kole porazili silnou Mladou Boleslav 2:0. Rozloučili se tak v domácím prostředí úspěšně se svými fanoušky.

„Pořád je o co hrát. Jde o body, prémie a umístění v tabulce,“ nechce trenér Roman Pivarník ani slyšet o tom, že by Bohemians 1905 už jen tak ligu dohráli.

Pražský tým dokázal v jarní části soutěže trápit i silné soupeře, a potvrdil to výhrou proti Mladé Boleslavi. Kouč klokanů i proto může být s druhou polovinou ligové sezony spokojený: „Mužstvo si sedlo a lepšilo se od zápasu k zápasu.“

„Snažím se hrát kombinační fotbal. Není to tak, že míč někam nakopneme a běžíme se o něj všichni porvat,“ doplnil svého trenéra Pavel Hašek, který si po dlouhé době znovu zahrál v lize prakticky celé utkání, po kterém fanoušci v Ďolíčku ocenili povedené výkony týmu skoro v celé jarní části mohutnými ovacemi.

Výhra v předposledním kole znamená, že Bohemians 1905 mají stále šanci skončit v horní polovině tabulky, aktuálně jsou devátí. Mladá Boleslav bojuje o vyšší místa. Poslední porážka ji ale odsunula ze třetího pozice.

„Už je to několikátý zápas, o kterém jsem říkal, že je to finále a neměli bychom zaváhat, stalo se. Liberec je teď ve výhodě, protože mu stačí bod. Hrajeme v domácím prostředí a musíme do zápasu jít s tím, že ho musíme vyhrát,“ myslí už mladoboleslavský trenér Karel Jarolím na sobotní vzájemný a rozhodující souboj s Libercem.

Čtěte také

I ve středočeském týmu ale rozhodně nebudou po sezoně nijak smutní. Mladá Boleslav se držela celou dobu mezi nejlepšími, od nepovedeného únorového zápasu na Spartě v lize desetkrát za sebou neprohrála. Navíc ji čeká ještě příští týden finále domácího poháru.

„Člověk těžko může udržet super výkonnost půlku sezony, ale nemůžu říct, že by tam byly extra výkyvy,“ těší kouče Karla Jarolíma stabilita výkonnosti mladoboleslavského týmu.

Druhý gól přidal Rafael Acosta
autoři: mva , vman
Spustit audio