Bojové scény musí působit uvěřitelně, říká olomoucký kaskadér, který se objevil ve filmu Tři tygři

Pracoval pro hollywoodské i bollywoodské produkce. „Tam jsem potkal nejlepší lidi z oboru,“ pochvaluje si. V loňském roce čtyři měsíce točil se svým týmem v polském Krakově seriál Barbarians 2 pro Netflix. Jméno Dan Bodlák najdete i v titulcích akční komedie Tři tygři ve filmu: Jackpot.

Říká o sobě, že je kaskadér pozemák, zvládá souboje beze zbraní i s nimi, rvačky, akrobatické pády, precizní řízení aut. Neodmítá ale ani natáčení ve výšce.

„Všechny scény ve filmu i na divadle musí vypadat nebezpečně, jsou ale pečlivě nazkoušené,“ dodává Bodlák, který je zároveň i zkušený choreograf.

„Všechny scény ve filmu i na divadle musí vypadat nebezpečně.“
Dan Bodlák

Pracoval s Divadlem Petra Bezruče v Ostravě, Činoherním studiem v Ústí nad Labem, jeho domovskou scénou je olomoucké Divadlo Tramtarie.

„Přijďte se podívat třeba na Tři mušketýry, uvidíte spoustu soubojů, u kterých se pobavíte,“ zve Dan Bodlák.

Pro herce pořádá workshopy, ve kterých je učí rozdávat a přijímat údery a kopy tak, aby to bylo pro diváky uvěřitelné a pro kolegy bezpečné.

Poslechněte si kompletní povídání Dana Bodláka s Ditou Vojnarovou.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.