Božena Němcová: O Slunečníku, Měsíčníku a Větrníku

2. únor 2020

Příběh o třech nebeských bratrech a jednom princi, kterého čeká dlouhá pouť za jeho vyvolenou. V hlavní roli Martin Zounar. Poslouchejte v neděli 16. února od 13:00 na Dvojce anebo pak až do neděle 23. února na webu.

Tři sestry, Bohdanka, Johanka a Růženka, dělají starosti svému bratrovi. Ačkoli jsou všechny krásné, roztomilé a veselé, jsou také velice rozpustilé a neposlouchají! Možná je nejvyšší čas je provdat!

Čtěte také

Co když jsou však princezny velmi vybíravé? Jak se pro takové nevěsty shání ženich? Je dobrým rozhodnutím provdat je za krále slunce, krále měsíce a krále povětří?

Pohádka o lásce a o tom, co se stane, když člověk poruší slib. Naštěstí lásce přeje celý svět – Slunce, Měsíc i Vítr!

Účinkují: Martin Zounar, Dagmar Weinlichová, Miroslava Součková, Lenka Jelínková, Karel Pospíšil, Miroslava Pleštilová, Pavel Soukup, Otakar Brousek ml., Martin Pavlík, Petr Pelzer, Marie Marešová a Helena Dytrtová
Pro rozhlas upravil: František Pavlíček
Hudba: Petr Mandel
Režie: Karel Weinlich
Natočeno v roce 1993.

Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

Spustit audio