Brankář Jan Strmeň se nechce jenom smířit s pozicí dvojky v budějovickém Motoru

31. srpen 2022 15:09

Velmi náročný program mají před začátkem nové extraligové sezóny hokejisté českobudějovického Motoru. Ve třech dnech nastupují ke třem přípravným zápasům, jeden odehráli v Rakousku.

Do soubojů se zahraničními soupeři nastupuje i brankář Jan Strmeň „Je to zase něco jiného, jsme rádi, že můžeme hrát i s jinými soupeři, můžeme si zkusit jiné ligy a jiný styl hokeje,“ komentuje.

Motor České Budějovice porazil v přípravném zápase Salcburk 3:2, nad Lincem vyhrál 6:4 a vítězství 4:1 si připsal v odvetě na ledě v Linci.

Tři zápasy s rakouskými celky jsou pro klub minimálně zpestřením přípravného období. „Mají takový ten kanadský styl. Je to nahoru dolů, moc se nevymýšlí, je to o hodně rychlejší než náš český hokej. Myslím, že se taková zkušenost určitě bude hodit,“ popisuje Jan Strmeň.

V Motoru České Budějovice jsou aktuálně dva brankáři – Dominik Hrachovina a právě Jan Strmeň. Ten říká, že o post jedničky bude bojovat. „Určitě mu to nedám zadarmo. Znám svoji roli, ale budu vyvíjet tlak. Chci být lepší, pak může být lepší i on a tým se bude moci spolehnout na oba dva,“ říká.

Uplynulá extraligová sezóna skončila pro budějovické hokejisty bronzovou příčkou. „Sezona byla úspěšná a chceme na ni navázat. Všichni víme, že ta další bude zase o něco těžší, určitě to bude ještě kvalitnější soutěž a my se budeme snažit udělat zase nějaký úspěch,“ dodává Jan Strmeň.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související