Buchty: Jak zkazit náladu sobě i ostatním a porochnit se v tom

7. listopad 2018

Buchty, pořad o všem a o ničem, pojednává tentokrát o tom, co vám (nám všem) spolehlivě zkazí den. Zuzana Fuksová a Ivana Veselková se povrchně zamyslely nad tím, jak se nechat vytočit během sekundy a jak rovnou zapříčinit nepříjemný den i někomu v okolí. Protože dělit se máme o všechno, i o nervy nadranc.

Moderátorky Zuzana a Ivana se opět zaměřily hlavně na pomlouvání svých partnerů. Ivaně zkrabatí čelo, když řídí a její přítel ji kibicuje, jak má a nemá jezdit. Zuzanin příťa zase kritizuje, když jeho družka dělá chyby ve výrokové logice, a jí se otevírá kudla v kapse. Ivana se přiznala, že je paranoidní, a kdykoliv se na ni někdo křivě podívá, je považován za agresora. Zuzana moc myšlenek nepřidala, protože byla unavená z cesty ze vzdáleného Brna. Také odtajnila, že má špatně vyvinutý čich. Ale o tom jindy.

Zuzana si kazí také náladu prohlížením starých fotografií, kde vypadala relativně lépe, a připomínáním si toho, co jí vyčítají rodiče. Univerzální způsob, jak se nimrat ve starých ranách, je: poslouchat s lahví otevřeného vína Ninu Simone, přejíst se a plakat nad nešťastnými láskami.

A druhý den vstát a jít cvičit, aby se to nepřehánělo, dodává Ivana. Protože každá trampota má svou mez.

Každý den fakt není posvícení a nejjednodušší cesta, jak si zkazit náladu, je udělat to podomácku a sám? Pusťte si aktuální díl pořadu o všem a o ničem a připomeňte si, jak si sami umíte udělat ten nejhorší možný den přemýšlením o tom, jací jste loseři.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.