Buchty na cestách. Gruzie je země zaslíbená a Tbilisi je nový Berlín, alespoň podle Ivany

7. srpen 2019

Ivana se po dlouhé době uvolila vynechat několik lekcí crossfitu, aby s přítelem gruzínského původu jela obhlédnout majetky a zvyky jeho rodiny v Tbilisi. Tbilisi je nový Berlín, tvrdí Ivana a celkově působí jako omámená gruzínskou exotikou.

Ignorovala dokonce i své dietní návyky a jedla podivné pokrmy plné uhlohydrátů s názvy jako čurčchela a chačapuri. Zcela ji uhranulo muzeum Stalina a hlavně polštářek ve tvaru papouška, který mu vyrobila jedna z jeho fanynek. Zuzanu zmínka polštářku přivedla k úvaze, že chce polštář ve tvaru ohně – a téma Gruzie se hned trochu vytratilo. Zuzana se rovněž projevila jako analfabet výrokem o tom, že Gruzie je město. Prostě neměla svůj den.

Moderátorky ještě stihly probrat preferenci podlaží v domě a to, zda kupovat suvenýry s diktátory, aby se nakonec mohly rozejít do svých domovů, tedy na Letnou a do Brna.

Chcete se dozvědět menší než malé množství informací o zemi, do které asi nikdy nepojedete? Pusťte si aktuální Buchty nejen o Gruzii, ale i o životě a vaše srdce se zahřeje pod náporem plytkosti.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.