Budějovičtí házenkáři se utkají s hvězdnými soupeři z Plzně. Výtěžek pomůže nemocným dětem

26. září 2022

Házenkáři Lokomotivy České Budějovice jsou ve třetím kole Českého poháru. Ve středu bude jejich soupeřem velkoklub Talent Plzeň ve výjimečném utkání. Výtěžek dostane organizace Haima, která pomáhá nemocným dětem.

„Organizace se zabývá aktivní pomocí dětem s onemocněním krvetvorby nebo hematoonkologickým onemocněním jako například leukémie,“ upřesňuje českobudějovický házenkář David Potůček.

Talent Plzeň patří v současnosti mezi špičku české házené. Za poslední roky má na kontě pět mistrovských titulů i vítězství v Českém poháru, třikrát se tým stal vicemistrem extraligy, účastní se také evropské ligy.

Zápas bude pro Lokoťáky, jak si českobudějovičtí házenkáři říkají, velikou sportovní výzvou. Hraje se v Loko aréně ve středu 28. září od 17.30 hodin. „Shodou okolností je to přesně pět let, co jsme se v pohárovém zápase utkali také s Talentem Plzeň, a tenkrát jsme si to všichni moc užili. Tak doufám, že to letos bude podobné,“ říká David Potůček.

„Samozřejmě je to velké zpestření sezóny, ale hlavně pro mladé kluky, kterými jsme kádr doplnili, to bude obrovský zážitek, velká zkušenost a doufám, že i motivace na sobě pracovat,“ dodává házenkář Jan Pittner.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.