Budějovičtí volejbalisté vstoupí do nové sezony se dvěma změnami na zásadních postech

24. září 2022 07:52

Startuje nový ročník nejvyšší české soutěže volejbalistů. Jihostroj České Budějovice do něj vkročí s několika zásadními změnami. Na postu nahrávače bude Argentinec Giraudo a z pozice univerzála bude útočit Nizozemec Schie. Interní volba klubu rozhodla také o tom, že novým kapitánem bude smečař Martin Licek.

„Nic jinačího než mít nejvyšší ambice mi nezbývá. Chtěl bych, abychom vítězili, abychom byli dobrý tým a hlavně aby nás to všechny bavilo a bylo to vidět,“ říká Martin Licek, který je sice o devět centimetrů menší než jeho předchůdce Radek Mach, ale ambice má neméně vysoké.

Na postu nahrávače už odehrál jeden zápas v dresu Jihostroje Argentinec Giraudo. České Budějovice prohrály v superpoháru s Karlovarskem 0:3 a prezident klubu Jan Diviš nadšením nezářil. „Líbí se mi, že blokaři začínají dávat smečovaná podání, to všechno se bude zlepšovat, tam perspektiva je. Doufám, že náš nový nahrávač splní, co od něj očekáváme, bude to asi chtít víc trpělivosti, než jsem čekal,“ komentuje.

Trenérem Jihostroje zůstává René Dvořák. Ten si myslí, že hlavně Argentinec Giraudo, který je v českém prostředí necelý měsíc, potřebuje čas na adaptaci. „Matias je mladý hráč, proti Miguelovi, který měl nespočet zkušeností, spíš kariéru začíná. Nevíme, co bude, ale hráčům věříme, myslíme si, že v nich je velký potenciál,“ říká.

První extraligový zápas sezony odehraje Jihostroj České Budějovice v domácím prostředí v sobotu od 18 hodin s Ostravou.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související