Buďte jako Lucie Bílá. Ježíškovým vnoučetem

27. listopad 2017

Díky Lucii Bílé bude mít pan Václav jednodušší a veselejší život. Známá zpěvačka se totiž přidala k Ježíškovým vnoučatům a darovala 100 tisíc korun na koupi elektrických vozíků. Prvním, kterému udělala radost, je právě senior z Telče. Potěšit seniora zážitkem nebo drobným dárkem můžete před letošními Vánocemi i vy.

„Moje maminka 20 let pracovala v domově důchodců, takže mám ke starším lidem hodně blízko a vím, že to není jednoduché. Když jsme děti, tak je to krásné, ale když jsme dětmi na té druhé straně, tak už to tak jednoduché není. Nikdy mi to nebylo jedno,“ vysvětluje zpěvačka.

Pan Václav má rád čerstvý vzduch a pořád někam jezdí. O nohy přišel kvůli cukrovce před šesti lety a denně tak zápasí s rukavicemi prodřenými o kola klasického vozíku. Od Ježíškových vnoučat si skromně přál rukavice. Dostal je. A navrch k tomu bude mít i elektrický vozík od Lucie Bílé.

Jak Bílá popsala pro server iROZHLAS.cz, o projektu se dozvěděla, když do Českého rozhlasu přišla na rozhovor.

„Stala jsem se tím projektem posedlá. Už dávno se starám o seniory, podporuji Alzheimer centrum v Zátiší, koupila jsem jim bezbariérové vozidlo za svoje andílky. Tohle je projekt, u kterého prostě musím být. Od té doby – denně, poctivě, i v konkurenčních rádiích – o tom mluvím a rozkecávám to, aby lidé věděli, že existuje tabulka plná přání lidí, kteří zůstali na světě sami. A že se ta přání mohou splnit.“ Dodává přitom, že by ráda pomohla s tím, aby se projekt rozšířil i na Slovensko.

Když se pan Václav zprávu o novém skútru dozvěděl, asi ani nevěřil vlastním uším. Doteď ho musel někdo tlačit nebo prodíral rukavice. „Budu rád, když to přijde a budu to moct vyzkoušet. Ty rukavice jsou za chvíli roztrhané z toho, jak brzdím kola rukama,“ popisuje pro Radiožurnál a dodává, že takto hezké Vánoce už dlouho neměl. „Na Ježíška já ani nevěřil,“ říká.

Podrobnosti si můžete přečíst na zpravodajském portále Českého rozhlasu iROZHLAS.cz.

autoři: ost , kro | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka