Bulvár milovaný i zatracovaný. Věděli jste, že o drbech se psalo už v 17. století?

Někdo se bulváru snaží vyhnout, někdo ho naopak vyhledává. V každém případě má ale bulvár velkou sílu.

Bulvár dokáže z nuly udělat celebritu vynášenou do nebe, a nebo dokáže jednomu udělat z ostudy kabát. Své by o tom mohl vyprávět třeba takový princ Charles, který by asi po své tampaxové aféře nepohrdl ani věznicí v Toweru, jen aby nemusel vystrčit nos.

O drbech se psalo od 17. století

A málo platné, zasahovat může bulvár i do politiky. Svým tvůrcům dokáže pochopitelně vydělat nemalé peníze. Už jen při ceně některých bulvárních fotek se jednomu protočí panenky.

Tohle dobře promyšlené kolo na peníze rozšlapal poprvé muž jménem Jean Donneau de Visé, který založil roku 1672 první časopis na světě, zaměřující se na drby z vyšší společnosti. Jeho výročí si připomínáme právě dnes.

V Příbězích z kalendáře si každý všední den po 12. hodině připomínáme osobnosti, objevy a události v důležitých, ale i málo známých nebo zábavných souvislostech.

Jak můžete poslouchat? Živě, zpětně na mobilu i z počítače

Živě v rádiu na Dvojce, od pondělí do pátku po poledních zprávách. Příběhy z kalendáře můžete poslouchat i zpětně na internetu, všechny díly jsou jako podcast ke stažení. Podcast najdete na webu Dvojky nebo na audioportálu mujRozhlas, který si můžete nainstalovat i jako aplikaci.    

Spustit audio

Související