Být druhý ve WRC 2 je z říše snů, říká po svém prvním letošním startu na světové rally Erik Cais

24. leden 2022 14:50

Automobilový závodník Erik Cais odjel první závod mistrovství světa v rally ve velkém stylu. V Monte Carlu ovládl kategorii juniorů, ve své třídě WRC 2 dojel celkově druhý.

Čtěte také

Vítězství mezi juniory, druhé místo v kategorii WRC 2, celkově devátá pozice. Každé z těchto čísel svědčí o tom, jak úspěšně zahájil na Rally Monte-Carlo svou první kompletní sezonu ve světovém šampionátu závodník z Fryštáku na Zlínsku Erik Cais. Osobně si prý nejvíc cení druhého místa mezi takzvanými „R pětkaři“, což jsou piloti kategorie WRC 2.

Cais už loni absolvoval ve světovém šampionátu jeden závod - v Katalánské rallye dojel ve své třídě třetí. Letos ho poprvé čeká celý ročník mistrovství světa, další závod pojede s navigátorem Petrem Těšínským v dubnu v Chorvatsku. Plánují tedy trénovat převážně na šotolině.

Své postřehy z prvního závodu letošního mistrovství světa v Monte Carlu prozradil Českému rozhlasu Zlín v rozhovoru, který vám nabízíme v záznamu.

Závod Rally Monte-Carlo je vůbec jedním z nejstarších závodů rallye – jezdí se od roku 1911 v Monaku. Je už tradičně prvním závodem Mistrovství světa v rally WRC. Na programu je v roce 2022 17 rychlostních zkoušek, celková délka měřených úseků je přes 296 km. Start je ve čtvrtek 20. ledna 2022, cíl v neděli 23. ledna 2022.  Letošního závodu se z českých jezdců zúčastní Erik Cais, Jan Černý a Martin Rada. 

Spustit audio

Související