Centrální příjem zvýší komfort pacientů benešovské nemocnice. Jeho stavba právě začíná

22. únor 2022 16:00

Jako v bludišti si mohou připadat pacienti benešovské nemocnice. V areálu je totiž 12 pavilonů a najít ten správný nemusí být vždy snadné. Nemocnice proto začíná se stavbou centrálního příjmu. Právě přes něj budou nově procházet všichni pacienti a registrovat se k ošetření. Součástí projektu je i dostavba chirurgického pavilonu, který na něj bude navazovat. Prohlédnout si místo nové stavby byla redaktorka Věra Hájková.

"Pacienti budou mít mnohem snazší orientaci v našem areálu. Půjdou doprostřed parku, kde bude stát budova s centrální kartotékou, centrální recepcí, informačním uzlem a bodem. Bude v něm 24 hodin a 7 dní v týdnu fungovat služba, tedy někdo, kdo je nasměruje přesně tam, kam patří," přibližuje ředitel nemocnice Roman Mrva.

Zajímavostí také je, že nad novým centrálním příjmem vznikne i velká knihovna. Ta bude sloužit, jak pro zaměstnance, tak pro pacienty.

Přípravné práce trvaly několik měsíců, nyní začali stavbaři vrtat základové konstrukce. Speciální stroj na vrtání základových pilotů bude pracovat zhruba tři týdny. Pacienti musejí v době stavby počítat s omezeními. Využívat se bude hlavně spodní brána z Máchovy ulice, aby byl co nejmenší provoz přes areál nemocnice.

Benešovská nemocnice má spádovou oblast se 120.000 obyvateli, v turistické sezoně je to až čtvrt milionu lidí. Poskytuje péči pacientům z Benešovska, z Votic, Vlašimi, Sedlčan, Sázavy a jejich okolí a z okresů Praha-východ, Praha-západ a Tábor.

autoři: Věra Hájková , JMys
Spustit audio