Cenu města Zábřeh získal redaktor Českého rozhlasu Olomouc Miroslav Kobza

27. únor 2015

V minulém týdnu na Reprezentativním plese města Zábřeh převzal redaktor Českého rozhlasu Olomouc Miroslav Kobza prestižní Cenu města Zábřeh.

Miroslav Kobza se stal sedmým držitelem tohoto ocenění, které uděluje Rada města. V letošním roce se na držiteli této ceny shodla jednomyslně.

Návrhy na Cenu města Zábřeh mohou dávat organizace, kluby i jednotlivý občané města. Na ocenění Rady města může být navržen občan Zábřehu (bez omezení věku), občanské sdružení, sportovní klub, který v uvedeném období dosáhl mimořádných úspěchů v oblasti zájmových aktivit, jejichž význam přesahuje rámec města (tady celorepublikové, evropské a vyšší), nebo který vykonal mimořádně významný či statečný čin v oblasti záchrany zdraví, života či majetku, anebo který dosáhl jiný, blíže nespecifikovaný úspěch, kterým proslavil město Zábřeh

Miroslav Kobza se dlouhodobě věnuje zdejším tématům. V loňském roce vyšla jeho kniha Povídánky od nitěných knoflíků, která obsahuje patnáct příběhů s místními motivy.

„Povídánky se vracejí do doby, kdy se v horských chalupách na Zábřežsku scházeli sousedé při tradiční zimní obživě – obšívání knoflíků. Děj jsem si tak trochu dopracoval podle své fantazie, podobně jako kdysi jejich vypravěči," řekl Miroslav Kobza.

Gratulujeme Miroslavu Kobzovi k tomuto ocenění a přejeme další úspěšné projekty.

Spustit audio