Česká fotbalová reprezentace na Euru postoupí do osmifinále, věří fotbalový novinář Häring

2. červen 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale začíná už v pátek 11. června. Čeští fotbalisté v základní skupině D nastoupí proti reprezentantům Anglie, Chorvatska a Skotska. Jak si na Euru naši hráči povedou? „Jsem optimista z několika důvodů. Jedním z nich je to, jak na mě působí současný tým. Jednak je tam skupina hráčů, kteří hrají dobré soutěže v cizině a jsou doplnění fotbalisty z české ligy, kteří jsou na vzestupu,“ popisuje fotbalový novinář Karel Häring. 

Čtěte také

Reprezentace má podle něj dobrý mix hráčů a i proto si myslí, že máme velké šance na postup ze skupiny. „Většina má vrchol pořád před sebou a to si myslím, že je hodně důležité. Zranění Lukáše Provoda je velká rána hlavně pro něj, protože si Euro zasloužil.“

„Ze skupiny postupují i třetí týmy a budou nám asi stačit čtyři body. Nevýhoda je, že hrajeme proti dvěma domácím týmům,“ tvrdí šéfredaktor čtvrtletníku Football Club v talkshow Na Place.

„Jsem rád, že superliga nevznikla.“

Fotbalovým světem tento rok otřáslo rozhodnutí dvanácti klubů založit nezávislou superligu. „Ta iniciativa nebyla překvapivá. Způsob provedení byl ale hodně nešťastný. Nejsem fanouškem vytvoření soutěže, ze které by se nesestupovalo a varianta, že by týmy přestaly hrát domácí soutěže, je nepředstavitelná.“

Celý projekt ale nakonec ztroskotal na odporu fanoušků i samotné UEFA. „Byť mám vůči UEFA výhrady, tak jsem rád, že se to zastavilo. Byl to klasický americký model soutěže,“ komentuje ve vysílání Radiožurnálu Sport Karel Häring.

Jak ovlivní kauza Ondřeje Kúdely naši účast na Euru? Kolik týmů by mělo hrát českou nejvyšší fotbalovou soutěž? A jaký má názor na volbu nového předsedy FAČR? Poslechněte si celý rozhovor Ladislava Hampla s fotbalovým novinářem Karlem Häringem.

Talkshow Na place každou středu na Radiožurnálu Sport
autoři: Ladislav Hampl , vla
Spustit audio

Související