Česká profesionální boxerka Fabiana Bytyqi zůstala neporaženou šampionkou

7. duben 2019

Nabídky na focení bude v nejbližší době asi odmítat. Tak potlučená totiž ring ještě nikdy neopouštěla.

Mexičanka Maria Soledad Vargasová proti ní předvedla v Ústí nad Labem výborný výkon, přesto dosud neporaženou českou reprezentantku o zelený pás neobrala.

Bytyqi ukázala statečné srdce a díky remíze obhájila titul světové šampionky organizace WBC v atomové váze. Její desetikolový boj sledovaly necelé dvě tisícovky diváků a svého miláčka s přezdívkou Andělská pěst patřičně podporovaly. Jejich šampionka už v tu chvíli věděla, že má před sebou nejtěžší zápas své dosavadní kariéry.

„Mám z toho smíšené pocity. Pro mě je to remíza,“ komentovala zápas bezprostředně po něm Fabiana Bytyqi s tím, že druhý zápas s Vargasovou určitě bude chtít. „Chci zapracovat na chybách, které jsem teď dělala a odveta by tomu slušela. Mexičanky jsou opravdu tvrdé. Každý úder byl silový,“ dodala.

Mexičanka Vargasová měla v zápase převahu

Maxičanka vydržela se silami všech deset kol. V posledních dvou kolech proto musela Fabiana trochu riskovat, aby získala body. Jen díky tomu jí nakonec pás světové šampionky zůstal doma.

Náročný byl zápas také pro trenéra Fabiany Lukáše Konečného. „Bylo to strašné. Sám jsem nevěděl, jak na soupeřku, co Fabianě poradit. Byla výbušná, tvrdá, dávala krásné údery na spodek,“ kroutil po zápase hlavou Lukáš Konečný. „Často jsme taktiku měnili, zkoušeli jsme všechno možné.“

Před posledním kolem Fabiana mrkla na svého otce do hlediště, a pak ze sebe vytáhla poslední zbytky sil. To rozhodlo o bodové remíze, při níž podle pravidel WBC zůstává titul jeho předchozímu držiteli.

„Nejsem ten namyšlený typ, co by po dosažení úspěchu zpychl a myslel si, že už nemusí nic dělat. Tenhle zápas je pro mě jedině dobře, mám zase na čem pracovat,“ uzavřela Fabiana Bytyqi.

Spustit audio

Související