České Budějovice hostí mistrovství světa volejbalistů do 21 let

30. červen 2017

Jako v Babylonu si můžete připadat, když v těchto dnech vkročíte na českobudějovický zimní stadion. Právě tady se hrají zápasy mistrovství světa volejbalistů do 21 let. Druhým hostitelským městem je Brno.

Budvar arénou zní nejen čeština a angličtina, ale také asijské jazyky. Jen diváci si do hlediště cestu nenašli. V hale, kam se vejde téměř šest tisíc lidí, jich třeba na zápas Čína - Japonsko dorazilo přesně 43.

Byl mezi nimi ze studijních důvodů také hlavní kouč brazilského juniorského týmu Nery Tambeiro. „Kapacita pro publikum je v této hale obrovská. To je možná na zápasy, kde nehrají domácí, až moc. Hala je krásná, prostorná, vysoká, jenom ta kulisa není nic moc, když diváci nejsou. Je to přece mistrovství světa,“ komentoval.

Brazilci, jak to mají v povaze, si pobyt na jihu Čech užívali. Bavili se volejbalem, ale nejen to. Když byl čas, vyrazili také do centra Českých Budějovic a kouč Tambeiro si nenechal uniknout zážitek u piva. „Je jasné, že jsem ochutnal budějovické pivo. Hráči ne, jenom já. Času mezi zápasy jsme měli docela dost, kolem hotelu a haly jsme se prošli, bylo tu horko jako u nás v Brazílii, hezké město, opravdu,“ popsal.

Brazilci neřešili slabou diváckou kulisu. Kam přijedou, tam chtějí vyhrávat. „Jednoduše, Brazílie má vždy tým, který je favoritem. My neřešíme nic okolo. Chceme si užít každý okamžik. Chceme vyhrávat. Hodně záleželo na vstupu do turnaje a ten se povedl. My jsme vítězné typy. Jsme prostě Brazilci,“ uzavřel hlavní trenér volejbalového juniorského reprezentačního výběru Brazílie Nery Tambeiro.

autor: kaj
Spustit audio